Søg
Close this search box.

GLA:D® Hofte og knæ

Vores FAQ om GLA:D®, et evidensbaseret program til behandling af knæ- og hofteartrose giver indsigt i terapeutcertificering, patientuddannelse, og tilpassede træningsforløb. Lær om programmets unikke tilgang til at forbedre muskelstyrke og ledens funktion, og hvordan det understøtter langvarig forbedring i patienters hverdag.

Kategorier

Kan jeg deltage i GLA:D®, selvom jeg har meget eller lidt artrose ifølge røntgen?

Læs mere
Læs mindre

Uanset graden af artrose på røntgenbilleder, kan alle med diagnosen knæ- eller hofteartrose drage fordel af GLA:D®-programmet. Der er ofte en dårlig sammenhæng mellem røntgenfund og symptomer, så træningen tilpasses individuelt baseret på funktionsniveau og smerterespons.

Hvad er forskellen mellem fysisk aktivitet og terapeutisk træning?

Læs mere
Læs mindre

Fysisk aktivitet omfatter alle former for kropsbevægelser, mens terapeutisk træning, som i GLA:D®, har et specifikt mål såsom at forbedre funktionen i de artroseramte led. GLA:D®-træningen adskiller sig ved at være målrettet og baseret på principperne for neuromuskulær træning, som er særligt effektiv for personer med artrose.

Hvad indebærer patientuddannelsen i GLA:D®?

Læs mere
Læs mindre

Patientuddannelsen i GLA:D® programmet sigter mod at give patienter en dybere forståelse af deres tilstand og behandlingsmuligheder. Det inkluderer teoretisk uddannelse om artrosesygdommen og praktisk træning, der fokuserer på at forbedre muskelstyrke og funktion, med særligt fokus på selvhjælp og hjemmeøvelser.

Hvordan bliver fysioterapeuter certificeret i GLA:D®?

Læs mere
Læs mindre

For at blive certificeret i GLA:D® skal fysioterapeuter gennemgå et omfattende kursus på Syddansk Universitet. Kurset fokuserer på den nyeste forskning inden for knæ- og hofteartrose og inkluderer både teoretisk og praktisk træning. Dette sikrer, at terapeuterne kan tilbyde en høj standard af evidensbaseret behandling til patienter over hele landet.

Hvad er GLA:D®

Læs mere
Læs mindre

GLA:D® står for ‘Godt Liv med Artrose i Danmark’ og er et nationalt program designet til at forbedre behandlingen af knæ- og hofteartrose. Det omfatter tre hovedkomponenter: uddannelse af fysioterapeuter, patientuddannelse og træning, samt indsamling og registrering af patientdata for at overvåge og forbedre behandlingsresultaterne.

FysHuset

Norvangen 3D
opgang B / C, 2 sal
4220 Korsør

Kontakt FysHuset

Kontakt