FysHuset
Vi er et professionelt team af veluddannede fysioterapeuter med mange års erfaring indenfor en bred vifte af kompetencer.
KLinik FAQ
Hvad anbefaler Sundhedsstyrelsen mht. fysisk aktivitet for ældre?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at ældre over 65 år deltager i mindst en halv times fysisk aktivitet dagligt. Aktiviteten skal være moderat intens, hvor man bliver let forpustet, og indimellem med høj intensitet. Regelmæssighed og variation i aktiviteter er nøglen til at opnå de største sundhedsfordele. Selv en mindre mængde fysisk aktivitet er bedre end ingen, og øget aktivitet giver yderligere fordele.
Hvad betyder t-score og osteopeni i forbindelse med osteoporose?
T-scoren vurderer knogletætheden ved at sammenligne den med en sund ung voksens knogletæthed. Osteopeni er et forstadie til osteoporose, hvor knogletætheden er lavere end normalt, men ikke så lav som ved osteoporose. Det anses som en advarselssignal for fremtidig osteoporose.
Hvor ofte skal en APV opdateres?
En APV skal opdateres regelmæssigt, og mindst hver tredje år. Det er også vigtigt at revidere APV’en, hvis der sker væsentlige ændringer i arbejdsprocesserne, anvendelse af nye maskiner, eller hvis der sker ændringer i organisationen, som kan påvirke arbejdsmiljøet.
Hvordan er forholdet mellem styrketræning og konditionstræning?
En balanceret tilgang til fysisk aktivitet omfatter både styrketræning og konditionstræning. Styrketræning fokuserer på at opbygge muskelstyrke og bevare knoglemasse, mens konditionstræning forbedrer hjerte-kar-sundhed og udholdenhed. En kombination af disse træningstyper er afgørende for at opretholde en sund og aktiv livsstil hos ældre.
Kan fysioterapi forebygge yderligere apopleksier?
Selvom fysioterapi primært fokuserer på rehabilitering, kan en aktiv livsstil og regelmæssig motion, der fremmes gennem terapi, bidrage til at reducere risikofaktorer for et nyt slagtilfælde ved at forbedre generel sundhed. En balanceret kost, rygestop og moderat alkoholforbrug er også med til at minimere risikoen for apopleksi. Disse tiltag hjælper med at reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme, som er en primær risikofaktor for apopleksi.
Kan fysioterapien tilpasses til specifikke behov i min virksomhed?
Ja, FysHusets tilbud er fleksibelt og kan tilpasses for at imødekomme specifikke behov og ønsker fra både medarbejdere og virksomheder. Dette sikrer, at fysioterapien er mest relevant og gavnlige for netop din virksomhed.
Hvordan kan fysioterapi hjælpe med dystoni?
Fysioterapi kan hjælpe med at håndtere symptomerne på dystoni ved at forbedre muskelkontrol og reducere spændinger. Behandlingen kan omfatte strækøvelser, styrketræning, og teknikker til at forbedre koordination og balance. Velstrukturerede øvelser kan hjælpe med at forbedre bevægelighed og livskvalitet.